Blijk van waardering

De Mantelzorgpas is een samenwerking van gemeente Capelle aan den IJssel, Mantelzorg Capelle en Capelse winkeliers, culturele en maatschappelijke partners. Gemeente Capelle aan den IJssel vindt de inzet van mantelzorgers heel bijzonder en wil u graag in het zonnetje zetten. De Mantelzorgpas is een persoonlijke blijk van waardering en een steuntje in de rug. Daarmee zeggen we: “Wij zien wat u allemaal doet voor uw naaste(n) en zijn daar heel erg blij mee!”

Wanneer bent u mantelzorger?

U bent mantelzorger wanneer u langdurig en onbetaald zorgt verleent, bijvoorbeeld aan ouderen (met dementie) of iemand met een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of handicap. In alle gevallen is er sprake van iemand met wie u een sociale relatie heeft, zoals echt- of huisgenoten, familie, buren en vrienden. Het verlenen van gebruikelijke zorg, zoals de opvoeding van een kind, valt niet onder mantelzorg.

Aanvraag Mantelzorgpas

Om een Mantelzorgpas aan te vragen dient u als mantelzorger aan een aantal voorwaarden te voldoen. U komt in aanmerking voor de Mantelzorgpas Capelle wanneer:

U mantelzorger bent, zoals in bovenstaande tekst staat beschreven.
Degene voor wie u zorgt in de gemeente Capelle aan den IJssel woont.
U als mantelzorger aangemeld staat bij Mantelzorg Capelle.
De zorgontvanger en u als mantelzorger toestemming geven voor de registratie van uw contactgegevens.

Vraag nu uw Mantelzorgpas aan

Mantelzorg Capelle

Heeft u vragen over mantelzorg in de gemeente Capelle aan den IJssel? Neem dan contact op met Mantelzorg Capelle. Bereikbaar via telefoonnummer 010 – 264 02 20, of per email: info@mantelzorgcapelle.nl.

Neem contact op met Mantelzorg Capelle


Mantelzorgpas Capelle

De Mantelzorgpas is een samenwerking tussen gemeente Capelle aan den IJssel, Stichting Welzijn Capelle en Capelse winkeliers, culturele en maatschappelijke partners en wordt ingezet als blijk van waardering voor de inzet van mantelzorgers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

      GROUPCARD
 Naar boven