Wanneer kan ik de Mantelzorgpas aanvragen?

U kunt de Mantelzorgpas aanvragen wanneer u voldoet aan de voorwaarden voor mantelzorger. De Mantelzorgpas vraagt u aan via de aanmeldpagina.

Bij welke winkeliers / partners krijg ik voordeel met mijn Mantelzorgpas?

Op de pagina Voordeel ziet u bij welke partners u voordeel ontvangt door te betalen met uw Mantelzorgpas. Bezoek de website regelmatig, want er komen steeds meer nieuwe partners en aanbiedingen bij! Daarnaast wordt u via de informatieve nieuwsbrief van Mantelzorgpas Capelle regelmatig op de hoogte gehouden van (nieuwe) partners en interessant nieuws. Nog niet ingeschreven tot de tweemaandelijkse nieuwsbrief van de Mantelzorgpas? Schrijf u dan nu in...

Wat is het saldo op mijn Mantelzorgpas?

De gemeente zet voor het jaar 2019 € 25,- op de pas. Dit bedrag kunt u direct bij ontvangst van de waarderingspas besteden. U hoeft hier verder geen actie voor te ondernemen. Als u ervoor kiest om uw pas te registreren, dan kunt u ook meteen uw transacties inzien. Bij ‘Mijn Mantelzorgpas Capelle‘ kunt u na de online registratie inloggen en inzien wat het tegoed op uw Mantelzorgpas Capelle is. Daarnaast geeft u uzelf dan ook de mogelijkheid om online uw pas op te waarderen. Ook de deelnemende partners  kunnen u vertellen wat uw tegoed is.

Mijn Mantelzorgpas werkt niet, ik ben de pas verloren of kwijt. Wat nu?
Als uw Mantelzorgpas Capelle is gestolen of u bent de pas verloren, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen. De kosten voor een vervangende Mantelzorgpas Capelle bedragen vijf euro. Deze kosten kunt u direct via de website voldoen (met een beveiligde iDeal-betaling).
Als u naar “Mijn Mantelzorgpas” gaat en inlogt kunt u met één klik op “Pas Kwijt” een nieuwe pas aanvragen. U wordt doorgeleid naar de betaalomgeving. Zodra de betaling is bevestigd, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Het tegoed van uw huidige kaart boeken wij over naar de nieuwe pas.
Mocht u uw pas nog niet hebben geregistreerd dan moet u dit nog doen om een nieuwe pas aan te vragen.
U kunt dit hier doen: Klik hier of kunt u bellen naar 088 538 70 10 en dan word dit telefonisch gedaan.
Ik ben ondernemer en wil mij aansluiten bij de Mantelzorgpas Capelle. Hoe meld ik mij aan?

Leuk! U meldt zich aan via deze link. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Waar kan ik terecht met vragen over de Mantelzorgpas?

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op. Mantelzorgpas Capelle is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 088 538 70 10.
Heeft u een vraag of opmerking over mantelzorgwaardering? Of wellicht zit u met een ondersteuningsvraag? Neem dan contact op met Welzijn Capelle op telefoonnummer 010 264 02 20 of per e-mail: vip@welzijncapelle.nu

Waar kan ik terecht met vragen over het verlenen van mantelzorg in Capelle

Heeft u een vraag over het verlenen van mantelzorg in het algemeen? Neem dan contact op met stichting Welzijn Capelle op telefoonnummer 010 - 264 02 20, of per mail: vip@welzijncapelle.nu.

Is het tegoed op de Mantelzorgpas van invloed op andere regelingen vanuit de gemeente?
Nee, de € 25,- die u krijgt ter mantelzorgwaardering is niet van invloed - ook niet financieel - op bijvoorbeeld de ontvangst van een bijstandsuitkering.
Tot wanneer kan ik het mantelzorgwaardering 2018 aanvragen?

De waardering 2018 is aan te vragen tot en met 31 december 2018. Na deze datum is het niet meer mogelijk om het compliment van 2018 aan te vragen.

Vanaf welke datum is het mogelijk om de mantelzorgwaardering 2019 aan te vragen?

Bent u nog niet in bezit van de Mantelzorgpas Capelle? Dan kunt u de mantelzorgwaardering 2019 vanaf 1 januari 2019 aanvragen. Bent u wel in het bezit van de gratis betaal- en voordeelpas?
U hoeft dan niets te doen en ontvangt zelf bericht dat de het compliment van 2019 op uw Mantelzorgpas is gestort.

Ik heb een Mantelzorgpas, maar ben geen mantelzorger meer. Wat nu?
Indien u geen mantelzorger meer bent, vragen wij u om contact op te nemen met Stichting Welzijn Capelle. Het tegoed op uw Mantelzorgpas blijft geldig, echter is het niet meer mogelijk om de gratis betaal- en voordeelpas op te waarderen. U heeft een jaar de tijd om het tegoed op uw Mantelzorgpas te gebruiken. Het jaar gaat in op het moment van afmelden. Voorbeeld: afmelden 01-05-2018, betekent Mantelzorgpas te gebruiken tot en met 01-05-2019.


Mantelzorgpas Capelle

De Mantelzorgpas is een samenwerking tussen gemeente Capelle aan den IJssel, Stichting Welzijn Capelle en Capelse winkeliers, culturele en maatschappelijke partners en wordt ingezet als blijk van waardering voor de inzet van mantelzorgers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

      GROUPCARD
 Naar boven